Mitä on makutiiviste? 11.10.2019

Makutiiviste on turvallinen ja valvottu elintarvike, joten sen käyttäminen eri ruuissa ja juomissa on turvallista. Voit luoda makutiivisteillä helposti uusia ja erilaisia makuja, jolloin käytännössä vain mielikuvitus rajoittaa käyttöä. Esimerkiksi Capella Flavors makutiivisteitä käytetään laajalti erilaisten ruokien ja juomien maustamiseen.

Onko makutiivisteet turvallisia?

Kyllä. Makutiivisteet on elintarviketeollisuudessa otettu käyttöön jo noin sata vuotta sitten. Ensimmäisiä makutiivisteitä alettiin käyttämään virvoitusjuomien valmistuksessa jo 1920. Sen jälkeen makutiivisteistä on käytetty erittäin paljon teollisessa ruokatuotannossa mitä moninaisimmissa tuotteissa.

Voinko käyttää makutiivisteitä ruuan tai juoman maustamiseen?

Makutiivisteitä voit käyttää mm. juomien, jälkiruokien, smoothien maustamiseen. Kun lisäät makuja esim. hiilihapotettuun veteen, sinulla on maukasta virvoitusjuomaa.

Voinko käyttää makutiivisteitä alkoholin maustamiseen?

Voit käyttää makutiivisteitä myös alkoholin maustamiseen. Saat esimerkiksi koskenkorva-vissyveden makuun täysin uusia ulottuvuuksia kun lisää esim. mansikan makuista makutiivistettä sekaan.

Käytetäänkö makutiivisteitä sähkötupakassa?

Makutiivisteitä käytetään myös sähkötupakka-nesteiden maustamiseen. Jos käytät makutiivisteitä sähkösavukenesteiden maustamiseen, ole tarkkana että käyttämäsi makutiiviste on propyleeniglykoli-pohjaista (PG) makutiivistettä eikä öljypohjaista mitä osa makuaineista ovat. Meillä myytävät makutiivisteet ovat kaikki PG-pohjaisia, ellei tuoteselostuksessa toisin mainita.