AKT Lakko 2023 ja sen vaikutuksen Makutukun toimituksiin.


PÄIVITYS 01.03.2023 ——–
Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on hyväksynyt sovintoehdotuksen kuorma-autoalaa, terminaalitoimintaa sekä säiliö- ja öljytuotealaa koskevassa työriidassa. Tämä tarkoittaa sitä, että aiemmin ilmoitetut työnseisaukset näillä aloilla peruuntuvat ja mm. Postin palvelut toimivat normaalisti!


PÄIVITYS 28.02.2023 ——-
Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lakko jatkuu 01.03.2023 klo 03:00 ja on ilmoitettu päättyväksi 08.03.2023 klo 03:00. Ahtaajien lakko vaikuttaa vaikuttaa pääosin satamien kautta kulkevaan vientiin ja tuontirahtiin. Kuljetusyhtiöiden tiedotusten mukaan lakko vaikuttaa ainakin Postin kotimaan ja ulkomaan lähetyksiin sekä Postnordin ulkomaanlähetyksiin. 

Postin tämänhetkisen arvion mukaan lakon suurimmat vaikutukset kohdistuvat rahtikuljetuksiin, joissa viiveet voisivat olla joitakin päiviä. Paketteihin ja paperiseen postiin vaikutukset ovat vähäisempiä, paikallisia viiveitä voi tulla!


PÄIVITYS 22.02 ——-
Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lakko loppuu 21.02.2023 klo 23:59 aiemmin ilmoitetun mukaisesti. Myös 16. helmikuuta alkaneet Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n tukitoimet päättyvät samaan aikaan.

– AKT:n lakko ja PAU:n tukitoimet ovat valitettavasti aiheuttaneet asiakkaidemme lähetyksiin viivästymisiä ja häiriöitä. Nyt keskitymme siihen, että lakon päättymisen jälkeen meille tulevat lähetykset kulkevat mahdollisimman normaalisti. Samaan aikaan puramme lakon aikana varastoiduista lähetyksistä kertynyttä sumaa. Teemme parhaamme, jotta kaikki lähetykset kulkevat normaalisti mahdollisimman pian, sanoo Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja tiedotteessa.


Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lakko vaikuttaa mm. kolmelle autoliikenteen sopimusalalle, jotka ovat kuorma-autoala sekä terminaalitoiminta-ala.

Keskiviikko aamulla 15.2. alkavilla lakoilla on vaikutuksia ainakin Postin kuljetus- ja terminaalitoimintoihin sekä kotimaan ja ulkomaan lähetyksiin. Autoliikennettä koskevan lakon on ilmoitettu päättyvän 21.2.

Tällä hetkellä Posti arvioi, että pakettien ja kirjeiden lähetysten kulku viivästyy useista päivistä yli viikkoon. Lähetyksien purku myös lakon jälkeen viivästyttää lähetyksien toimitusta.

Makutukku on toistaiseksi lisännyt toimitus-vaihtoehdoiksi Matkahuollon XXS-paketin sekä Lähellä paketin. Matkahuollon XXS-paketti toimitetaan lähimpään noutopisteeseen. Matkahuollon Lähellä paketti toimitetaan valittuun noutopisteeseen.

AKT:n lakko vaikuttaa Matkahuollon toimituksiin hyvin vähäisesti.

Jos olet tehnyt tilauksen ennen lakon alkamista, 14.02.2023 klo 14:00 jälkeen. Voit vaihtaa toimituksen Matkahuollon toimitukseksi veloituksetta. Lähetä meille viestiä Yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse jossa ilmenee tilausnumero, koko nimi ja mahdollinen matkahuollon noutopiste lähetykselle!

Asiakaspalvelun sähköpostiosoite on: [email protected]

Samankaltaiset artikkelit